Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Etarska ulja za spiritualnost

октобар 31, 2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Besplatno

Aromatične biljke i ulja, uključujući i etarska ulja, sastavni su deo duhovne prakse mnogih religija i kultura kroz istoriju.

Na ovom druženju uz mirise etarskih ulja i čaja od ruže, prolazićemo kroz spiritualno putovanje putem čula mirisa. A kako mirisi utiču na nas?

Od svih čula, mirisi najviše utiču na naše ponašanje i emocije.

Naučnici objašnjavaju to činjenicom da je mirisni aparat isprepleten s limbičkim sistemom, delom mozga povezanim sa emocijama. Sreća, agresija ili strah mogu da utiču na lučenje različitih vrsta mirisa, a to zatim menja naše raspoloženje i ponašanje. Takođe, čulo mirisa povezano je sa pamćenjem direktnije nego bilo koje drugo čulo. Pojedini mirisi nam bude sećanje na lepe, ali i ružne događaje iz prošlosti. Takođe, hrana iz grupe orašastih plodova, kafa ili čokolada ispušta miris koji aktivira centre za užitak i izaziva osećaj prijatnosti. Tako mirisi mogu uticati na naše raspoloženje. Istraživači kanadskog Univerziteta Konkordija, došli su do zaključka da vlasnici prodavnica mogu pomoću mirisa kontrolisati ponašanje kupaca i učiniti da provedu više vremena u prodavnici kupujući. Prostori koji nisu atraktivno organizovani obično ne privlače kupce, ali ukoliko se oni „obogate“ mirisima kafe, mora, trave, mirisa koji asociraju na prijatnu hranu ili ambijente ‒ ponašanje kupaca se u potpunosti menja i oni više vremena provode u ovakvim radnjama.

Mirisno putovanje kroz koje prolazimo pomoćiće nam da bolje razumemo i koristimo etarska ulja u svrhu samoisceljenja i balansa. Mirisaćemo i govoriti o uljima za uzemljenje, energetsko čišćenje, za zahvalnost, prosvetlenje i isceljenje od tuge.

Putovanje vodi Ivana Milunović.
Učešće je na bazi donacije.
Prijave obavezne putem eMaila: klementinaradionice@gmail.com

Detalji

Datum:
октобар 31, 2018
Vreme:
7:00 pm - 8:30 pm
Cena:
Besplatno
Događaj Kategorija:

Organizator

Ivana Milunović
Telefon:
0603103306
E-pošta:
klementinaradionice@gmail.com

Mesto

Kreativni Atelje Artisima
Kragujevačkih đaka 14
Beograd, 11000 Srbija
+ Google Map
Telefon:
0603103306