Čuvene mazalice za telo

...koje svi žele na prvi njuh da pojedu!

Mazalica je ustvari čvrsta krema za telo koja sadrži kakao puter i shea puter sa različitom kombinacijom etarskih ulja, mirisa, vitamina i minerala.

Mazalica se topi na temperaturi tela i savršena je za negu kože ali i kose. Nanosi se na suve krajeve ili na celu dužinu da prenoći kao maska pre pranja.

Kakao buter je danas poznat i polularan širom sveta kao sastavni deo kozmetičkih proizvoda, i jedan od osnovnih komponenata proizvoda za prirodnu negu kože. Kada je čist on ima blag miris, glatku teksturu i osobinu ultra-hidratantnosti, što koži daje snažan osećaj omekšavanja. Kakao zrna su izuzetno snažni antioksidansi, jer sadrže veliku količinu polifenola i flavanoida, poznatih upravo po tome. Deo ovog sadržaja ostaje u prirodnom stanju u kakao buteru i nakon njegovog izdvajanja iz zrna, što kakao buteru daje osobinu da smanjuje zapaljenske procese na koži i da podiže njenu otpornost. Najpopularnije je sredstvo za negu kože nakon sunčanja zbog svoje sposobosti da regneneriše kožu, spreči njeno perutanje i gubitak vlage Redovnom upotrebom kakao putera koža će biti nahranjena, meka i hidrirana. U trudnoći sprečava nastanak strija.

Shea puter ima puno naziva. Svetski je poznat i francuski naziv karité puter, pa često nalazimo kombinaciju ova dva naziva. Engleski naziv, koji se čita kao i engleska zamenica „she“ (ona) dolazi od lokalnog imena si yiri (čita se: ši jiri) na bambara jeziku.