Šta je čvrsta kozmetika?

Kozmetika koja u svom sastavu ne sadrži vodu omogućava da proizvod bude u čvrstom obliku. Bitno je znati da je voda promenjiv i živi element koji se vremenom može pogoršati. Proizvodi koji sadrže vodu zahtevaju dodavanje konzervansa.  Čvrsta kozmetika bez vode ne zahteva hemikalije, konzervanse i njihov rok tajanja je prirodno produžen.

Korišćenje čvrste kozmetike je vrlo jednostavno: sve što treba da uradite je da navlažite određeno područje čvrstim proizvodom i utrljati proizvod po površini.

Čvrsta kozmetika ima mnogo prednosti u odnosu na “tečne kolege”, zato što je ekološka, ekonomična i praktičnija.

EKONOMIČNO

Sapun uvek traje duže od bočice gela za tuširanje. Čvrsti šampon može trajati mesecima ako se pravilno koristi, a to je dag a traba čuvati na suvom mestu.

Čvrsti balzam za kosu se nanosi malo i traje još duže od čvrstog šampona.

Čvrsti losion za telo – mazalica, traje dugo i oporavlja kožu posle prvog mazanja, i samim tim ne zahteva ni da se koristi svakog dana, sto nije slučaj kod mleka za telo.

Mazalica može biti višenamenska pa se može koristiti za negu lica, usana, suvih laktova i peta, kao i za krajeve kose.

EKOLOŠKI PRISTUP

Ekološka svest je jedna od prvih razloga zašto koristimo čvrstu kozmetiku. Čvrsta kozmetika ne zahteva ambalažu jer nema vodu u svom sastavu. Nema više boca koje prelivaju naša kupatila i plastičnih boca koje završavaju u rekama, morima, okeanima. Čvrsta kozmetika nudi plemenite i koncentrovane sastojke koji su pažljivo i promišljeno odabrani. Pristup je etičan i ekološki odgovoran, formule su zdrave i pogodne i za najosetljiviju kožu.

EFIKASNOST

Još jedna prednost ali ne i manje važna . Čvrsta kozmetika je efikasna kao i tečna kozmetika. Pranje kose čvrstim šamponom koji je dvostruko jači zbog koncentrisanog sastava i samim tim smanjuje potrebu za čestim pranjem kose. Ovo olakšava razmak između šamoniranja i omogućava kosi da se regeneriše. Kosa je lepša, jača a šampon traje duže.

PRENOSIVOST

Da bi ste otišli na odmor ili putovanje, čvrsti šampon je uvek lakše nositi od tečnog šampona. Zamisao je da sva potrebna kozmetika staje u jedan neseser i nema bojaznosti da će se prosuti ili biti oduzet na aerodromu.

Čvrsta kozmetika ima prirodne formule jer ne sadrži vodu, silikone, parabene i druge hemikalije.

Kozmetika više ne mora zauzimati velike površine u kupatilu, upadati u ormariće i padati sa mašine za veš. Isti sapun se može koristiti i za nekoliko delova tela  a boce će ustupiti mesto vašoj omiljenoj posudi za sapun. Da bi ste produžili životni vek vaše čvrste kozmetike pobrinite se da pravilno skladištite. Zaista, ako ostavite sapun pod tušem namočen u vodi tokom cele noći, on će se otopiti i neće dugo trajati. Ne zaboravite da ga ostavite na suvo mesto u posudu za sapun.

Nabavite torbicu kako bi ste mogli nositi svoju čvrstu kolekciju sa vama na put.

A Vi, koja je čvrsta kozmetika bez koje ne možete?