Smilje Karite krema

1.800,00 RSD

Krema za lice na bazi shea putera odgovara suvoj i osetljivoj koži lica.

Bogata puterasta formula koju dobro upija koža kada se nanosi u tankom sloju.

Krema je poput univerzalnog lekovitog melema koji će oporaviti sve delove suve kože i pružiti posebnu zaštitu tokom hladnih i vetrovitih dana.
Pomaže kod različitih stanja i problema kože poput ekcema, psorijaze, dermatitisa, rozacea, rane, modrice, proširene vene…

Današnja kozmetička industrija prepoznala je sposobnost Tamanu ulja da podstiče regeneraciju kože i proizvodnju kolagena, pa je sve češće deo preparata i formula, od onih za zaštitu od sunca, ublažavanje iritacija, do krema i losiona protiv bora i strija ali i za svakodnevnu negu kože. Iskustva s tamanu uljem u Francuskoj su pokazala da je idealno za tretiranje ožiljaka. Tamanu ulje je podesno za sve tipove kože, a naročito za osetljivu, zrelu i suvu. Pomaže kod iritacija nakon brijanja, depilacije ili sunčanja. Na Fidžiju se tradicionalno koristi za bebe kod ojeda, kao i za suve i ispucale usne. Ono se lako upija, lagano je i ne ostavlja mastan trag.

Oleinska i linoleinska kiselina daje ovom ulju snažna hidrirajuća svojstva, dok je antibakterijsko i protivupalno dejstvo od velike koristi u lečenju akni. Kako tamanu ulje stimuliše proizvodnju kolagena, idealno je za preparate protiv bora za zrelu kožu. Antioksidantna svojstva ovog ulja štite kožu od štetnih slobodnih radikala prilikom izlaganja suncu ili zagađenju. Protivupalno dejstvo ulja kalofila ne samo da leči kožne poremećaje poput psorijaze, ekcema ili rozacee, već i sanira posledice koje narušavaju izgled.

Tamanu ulje vekovima Tahićankama daje besprekoran ten, a danas je dostupno i nama. Iako potiče iz Polinezije, tamanu se danas gaji širom tropskog pojasa.

Savremena upotreba uključuje lečenje ispucale kože, promrzlina, ekcema, psorijaze, dermatitisa, upalnih stanja kože, akni, ožiljaka, facijalnih neuralgija, hemeroida, analnih fisura, upaljenih i proširenih vena, popucalih kapilara, svih vrsta vaginalnih infekcija.

Sastav: shea puter, macerat smilja, tamanu ulje, vitamin E i etarsko ulje smilja.

Pakovanje 50ml