Urukum

1.350,00 RSD

Grm koji raste u tropskim delovima Amerike ima plod
od čijeg semena se dobija prah URUKUM.

Indijanci Brazila koristili su ovaj čuveni prah urukuma kao dodatak ishrani, za bojenje hrane, za zaštitu od sunca i komaraca, kao šminku za slike koje su tradicionalno oslikavali po licu i dobili naziv „red skin“.

Urukum ima neverovatan antioksidativni efekat koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.

Urukum ima izuzetnu količinu beta karotena čak sto puta više od šargarepe. Rudnik je biksina- molekula sličnom beta karotenu koji mu daje antioksidativnu moć
Sadrži takođe cink, magnezijum, bakar, kalcijum i selen.

Od praha se pravi macerat u ulju i koristi za izradu kozmetike za sunčanje.

Macerat urukuma se koristi u pripremi za sunčanje ali ne može zaštititi kožu duži vremenski period po najvećem suncu zato se koristi kao dodatak tokom sunčanja ili za negu kože lica i tela.

Naš Macerat Urukuma napravljen je u baznom ulju masline i nevena tako da oporavlja kožu i nakon sunčanja i neguje je tokom cele godine.

Pakovanje: 30ml

Kategorija: