Prirodna nega lica

Ukoliko Vam nakon duže upotrebe kreme za lice koža izgleda umorno, problemi poput masne ili suve kože, proširenih pora i slično traju i dalje, budite sigurni da krema koju koristite ne pruža Vašoj koži sve što joj je potrebno za negu i zdravlje!

Prava prirodna krema ispuniće sva Vaša očekivanja, jer je sačinjena od odabranih i isključivo prirodnih sastojaka koji su sami po sebi hrana koži.

Prirodne kreme se izrađuju od hladno ceđenih nerafinisanih biljnih ulja, bezalkoholnih hidrolata i visoko kvalitetnih etarskih ulja. Sve to se povezuje emulgatorima koji su takođe prirodnog porekla. Prirodne kreme se ne izrađuju u velikim količinama, već se svaka krema priprema posebno za svaku osobu i namenu. S obzirom na veliki izbor dostupnih hidrolata, eteričnih i biljnih ulja koja mogu ući u sastav prirodnih krema, kombinacije su neiscrpne, i tu kreativnosti nema kraja. Biljna ulja, hidrolati i etarska ulja će potpuno upiti u kožu, nahraniti je i obnoviti, te pomoći da se reguliše lučenje sebuma. Vaša koža će napokon prodisati i izgledati sveže.

Nega kože zahteva pre svega pravilno čišćenje. Proizvodi za svakodnevno čišćenje lica su tonici I losioni, kao i dvofazni losion za uklanjanje šminke i nečistoća. Piling kože se preporučuje jednom ili dva puta nedeljno sa nežnom eksfoliant emulzijom. Maska za lice se nanosi jednom u dve nedelje ali ukoliko se na lice svakodnevno nanosi teška šminka poput pudera, onda je preporuka da masku nanosite čak jednom nedeljno. Masku treba naneti na lice izbegavajuci nežni predeo oko očiju, kao i na vrat i grudi. Uz opuštajuću muziku sačekajte da se maska stegne i posle dvadeset minuta je ispirate mlakom vodom.

Posle maske preporučuje se hidratacija nekim hidrolatom, cvetnom vodicom ili losionom. Na kraju nanosite kremu ili gel za lice. Prema stanju kože određuje se da li je za negu potrebna krema od shea putera i biljnih ulja koja će nahraniti suvu kožu ili hidratantna lagana emulzija. Kod masne kože je preporuka da se neguje hidrolatom i mešavinom laganih biljnih ulja sa dodatkom etarskog ulja koje reguliše proizvodnju sebuma. Gel za lice od crvenih algi je Sveti Gral u prirodnoj kozmetici jer podstiče kožu da sama proizvodi svoj kolagen. Svaki od pomenutih proizvoda se priprema drugačije i posebno za svaku osobu jer kozmetika treba da bude jedinstvena kao što smo i mi sami.